Deira neemt voorzitterschap MAF over van Schalkwijk

Erle Deira heeft het voorzitterschap van de Mission Aviation Fellowship Suriname (MAF) overgenomen van Martin Schalkwijk.  Schalkwijk heeft 11 jaar als bestuurslid gediend en 22 jaar als voorzitter. Bij zijn afscheid gaf hij aan dat hij een gezonde organisatie achterlaat en deze met een gerust hart overdraagt aan zijn opvolger.  De oude vloot van drie Cessna’s is vervangen door een nieuwe vloot van drie Airvans GA8, die uniek zijn in Suriname en 100 kilo meer kunnen vervoeren dan de Cessna’s.

Ofschoon MAF Suriname helemaal zelfstandig is, is er nog steeds goed contact met MAF organisaties in diverse landen. De MAF kent geen aandeelhouders en alle winsten worden teruggeploegd in de organisatie en in projecten voor de lokale gemeenschappen. Het bestuur van vrijwilligers de afgelopen jaren aangevuld met goed gekwalificeerde personen, zoals Thelma Douglas-Pinas, Inez Huijzen-Sedney en Asgar Hamid. Samen met de directeur, Andy Bijkerk, is er hard gewerkt om het huidige niveau van de organisatie te bereiken, meldt de MAF in een persbericht.
 
Via de MAF, Mission Aviation Fellowship oftewel Surinaamse Zendings Vliegdienst, zijn reeds duizenden levens gered van Inheemsen en Marrons die naar ziekenhuizen in de stad zijn vervoerd, zegt de organisatie. Vanaf haar ontstaan is de Medische Zending een bijzondere klant. Ook zijn de poliklinieken in het binnenland van medicamenten en andere benodigdheden voorzien en maakt de MAF polibezoeken van artsen van de Medische Zending mogelijk. Het afgelopen jaar was de MAF de enige vliegmaatschappij die bereid was Covid-patiënten te vliegen en hiertoe zijn speciale protocollen ontworpen i.s.m. de Medische Zending en werden twee vliegtuigen voor dit vervoer aangepast, schrijft de MAF in een persbericht.

De MAF ondersteunt lokale kerken en zendelingen, helpt met bijbelconferenties en met een Bijbelschool voor Inheemse voorgangers. Daarnaast wordt samengewerkt met lokale gemeenschappen en community organisaties. Slechts een beperkt deel van de vliegdiensten bestaat uit zgn. commerciële vluchten. De organisatie geeft aan dat zij diverse vliegvelden in het binnenland heeft helpen aanleggen i.s.m. de lokale bevolking en de Medische Zending.
Financieel is de organisatie helemaal gezond. De MAF investeert veel in training en veiligheid; Schalkwijk zegt dankbaar te zijn dat er zich sinds 1964 nooit een dodelijk ongeval heeft voorgedaan.

MAF Suriname bestaat sinds 1964 en is een Niet Gouvernementele Organisatie die niet gesubsidieerd wordt door de overheid. De organisatie verdient haar eigen inkomen via het aanbieden van professionele vliegdiensten naar het binnenland. De organisatie heeft een christelijke grondslag en bestuur en medewerkers worden geïnspireerd om vanuit de liefde voor God ook te werken voor hun naaste. ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com