Deel medewerkers Surpost staakt

18/11/2020 09:56 – Amanda Palis

Een deel van het Surpost-personeel besloot dinsdag in actie te gaan. : Regillio Derby  
PARAMARIBO – Een deel van het personeel van Surpost is dinsdag – buiten de bond om – in staking gegaan. De dienstverlening stagneert, maar kan wel worden uitgevoerd met dat deel van de medewerkers dat aan het werk is. “Sommige collega’s hebben gezegd dat zij willen werken en we houden ze niet tegen”, zegt Sergio Telegraaf, shopsteward van de personeelsbond.
Aanleiding tot de actie zijn de gratificatie waarvan slechts de helft is betaald, verzoek om vrijstelling van dienst van twee bestuursleden en oppakken van cao-onderhandelingen voor het lopend jaar. Over de gratificatie zegt Telegraaf dat de directeur “zijn uiterste best heeft gedaan de bonus voor ons in orde te maken. Echter, we hebben geen idee wanneer de andere helft betaald zal worden”.
Medewerkers maken zich ook zorgen om de gratificatie van komende maand en de vakantiegelden die volgend jaar betaald moeten worden. Door de Covid-19-situatie zijn de cao-onderhandelingen opgeschort onder de vorige directeur, Lesley Power. Op de vraag van het bondsbestuur wanneer ze hervat kunnen worden heeft de nieuwe directeur Ravin Dahoe nog niet geantwoord.
Ondanks de actie gaat de dienstverlening door Surpost door. “We gaan niemand tegenhouden als zij hun zaken komen doen. Ook collega’s oproepen om niet te werken doen wij niet. Zij die wel staken zijn echt gebelgd en zien het niet meer zitten”, vertelt Telegraaf. Alhoewel de actie werd geïnitieerd door enkele bondsleden, was de bondsvoorzitter officieel nog niet op de hoogte. “We zijn wachtende op de voorzitter en kijken hoe we verder gaan.” De Ware Tijd heeft ondanks herhaalde pogingen bondsvoorzitter Walter Uiterloo niet kunnen spreken. De directeur stelt dat er een persstilte is en dat Surpost te zijner tijd met een verklaring komt.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname