De SDG jeugdambassadeurs vrezen voor een andere soort “crisis”

Naast de huidige gezondheidscrisis vrezen de SDG Jeugdambassadeurs voor de opkomst van een andere crisis na de verhoging van bustarieven. 

Het gros van de bus passagiers bestaat uit studenten en leerlingen, kort gezegd jongeren. De SDG jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Chermain Pansa, maken zich bezorgd over het feit dat deze verhoging een groot deel van de studenten, leerlingen en ouders of verzorgers de das zal omdoen, met o.a. als gevolg het in gevaar komen van het leerproces dat kan leiden tot alle andere gevolgen.
Om alleen te illustreren voor een gezin die uit 3 schoolgaande kinderen bestaat en de 1 Bus pakt per kind visa-versa is er al sprake SRD 30 per dag voor deze 3 kinderen, dan hebben we het nog niet gehad over de studenten die 4 bussen moeten pakken op 1 dag. De schoolgaanden worden verder ook nog geconfronteerd met andere uitgaven, zoals kopieer kosten etc.
In het belang van deze groep en zodat het onderwijs proces onverstoord voortgang kan vinden vragen de SDG Jeugdambassadeurs de regering en de verschillende stakeholders om deze groep tegemoet te komen door middel van het invoeren van: 
1. Een studenten tarief tussen 05.00u – 14.00u
2. Het optimaliseren van de schoolbussen tegen een gereduceerd bedrag 
Criminaliteit, armoede, gezondheidszorg en veiligheid kunnen alleen beheersbaar worden als we investeren in onze jongeren. Deze verhoging moet dus geen hindernis zijn voor de doelgroep om zich te kunnen scholen. De regering en de stakeholders moeten niets aan een toeval overlaten, omdat de jongeren van Suriname, de toekomst van Suriname, een belangrijke factor zijn voor de verdere opbouw van ons geliefd land.

Share this:

Gerelateerd

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News