De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

Reactie op: NDP-fractie: ‘Solidariteit lijkt op uitmelk maatregelen’. Het is een grote lariekoek, joke en misleiding van de NDP fractie. Dat de NDP-fractie zich ernstige zorgen maakt over de ‘uitmelk maatregelen’, is niet anders dan politiek, dat mag, is haar goed recht. We zijn al gewend van de NDP dat ze steevast anderen de schuld geeft wanneer het niet goed gaat met het land. Deze regering is genoodzaakt enkele maatregelen te treffen, omdat ze in een diepe financiële put zit. 

De NDP-fractie moet zich afvragen wie de grootste boosdoener is van alle ellende vanaf 2010- tot heden, wie de vernietigers zijn van ons land, wie gezorgd heeft voor de financieel-economische ramp? De NDP zoekt de schuld nooit bij zichzelf, het zijn anderen, maar ze verzuimt de hand in eigen boezem te steken. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
Bijkans 10 jaar bevindt onze financieel- economische situatie zich in een ernstige crisis, en dit komt grotendeels door het wanbeleid van de vorige regering. De staatskas is leeggeplunderd, miljoenen SRD’S uit het noodfonds kunnen niet verantwoord worden. Regering Bouterse/Adhin, hield zich veel meer bezig met corruptie faciliterend beleid, dan de beloofde “kruistocht tegen de corruptie”. 

De NDP verwacht van deze regering dat ze alle puinhoop van de vorige regering binnen een maand opruimt en de koers terugbrengt naar 2.80. Is de NDP zo snel vergeten, de diefstal van bijkans US$ 200 miljoen bij de CBvS door haar eigen regering? Die diefstal heeft een enorme schok teweeg gebracht in de samenleving, het is te verwachten dat er veel meer corruptieschandalen boven water zullen komen. 

De NDP-fractie is eveneens vergeten welke verwoestende maatregelen haar regering getroffen had om het volk uit te melken, de koopkracht was enorm gedaald. Door het wanbeleid van de vorige regering is het land nu aan de rand van faillissement beland. De vele honderden buitenlandse leningen zijn een tijdbom onder deze regering. 
Wat in 10 jaar ernstig scheef gegroeid is, kan je onmogelijk binnen een maand gaan reguleren, het zal zeker een paar jaren duren om weer te herstellen. De impopulaire maatregelen die genomen worden zullen niet zaligmakend zijn maar ze zijn noodzakelijk om elke maand de salarissen en pensioenen op tijd te kunnen betalen, want de regering zit diep in de schulden. 

Vanuit de samenleving zal er onbegrip zijn over de verhoging van de brandstofprijzen, ze heeft het recht om te weten waarom die verhogingen noodzakelijk zijn en waarvoor haar belastinggelden gebruikt zullen worden. Daarom moet er vanuit de regering goed gecommuniceerd worden met het volk, door goede communicatie kan het onbegrip bij het volk weggenomen worden. Ik vind dat de communicatie niet optimaal is, juist in deze tijd is de noodzaak van effectieve communicatie zeer belangrijk.

De president heeft aangegeven dat bepaalde impopulaire maatregelen die genomen worden van korte duur zullen zijn. Maar we weten dat het volk ongeduldig is, laten we de regering alle ruimte geven om de scheef gegroeide financiële en economische situatie in orde te brengen. Als burger van het land ben ik ervan overtuigd dat de regering onder leiding van president Chan Santokhi, het land gaat redden.

Idris Naipal
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com