DC’s dienen districtsplannen in bij minister

31/03/2021 22:59 –

 
PARAMARIBO – De districtscommissarissen (dc’s) van alle tien districten hebben gisteren geheel volgens de wet elk het plan van hun werkgebied voor 2022 overhandigd aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport. De voornamelijk infrastructurele projecten zijn zoals gebruikelijk opgesteld na hoorzittingen in de ressorten over het gehele land.
De ideeën en voorstellen zijn daarna besproken door de eigen districtsraad om uiteindelijk te komen tot een uitgebreid plan van elk district. Sommige thema’s staan al in voorgaande jaarplannen. “De dc’s hebben benadrukt dat ze willen dat hun districtsplannen worden gerealiseerd,” onderstreept de bewindsvrouw. De begrotingen voor de projecten worden volgende maand ingediend.
Volgens Safiek Goelaman, deken van de dc’s, voert infrastructuur de boventoon in de plannen. “Wij zijn bijvoorbeeld achter met het onderhoud van bermen en lozingen. U ziet al bij een kleine regenval dat sommige plaatsen onder water komen te staan,” legt de burgervader uit.
In zijn bestuursressort Wanica Zuidoost wil hij vooral dat de afwatering van Domburg en omgeving snel in orde wordt gemaakt. “De sluisdeuren zijn kapot en zijn jaren niet onderhouden. We hebben daarom gevraagd of dit project als eerst uitgevoerd kan worden.” Hij zegt dat onlangs de begraafplaats van Domburg bij springvloed onder water was. De slechte staat van straten komt volgens hem in vrijwel alle districten voor.
Hoewel de regering niet veel geld heeft wil Emanuël haar best doen om minimaal 85 procent van de ingediende projecten te realiseren. Ze geeft toe dat in het verleden veel plannen niet zijn uitgevoerd, wat geleid heeft tot demotivatie bij de plaatselijke bewoners. De minister zal daarom alles eraan doen om het vertrouwen van de mensen weer te winnen.
De planunits die al onder haar voorganger Edgar Dikan waren geïnitieerd hebben volgens Emanuël nog een cruciale rol bij het uitvoeren van projecten. “We zijn bezig met de bemensing van de units.” Het is volgens haar de bedoeling om ook projecten van het directoraat Sportzaken door hen te laten uitvoeren.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname