DC sluit rechtszaak tegen radio en tv-eigenaar Abioni niet uit

25/08/2020 18:18 – Lloyd Djendje
Districtscommissaris Kenya Pansa denkt erover na om François Abioni voor de rechter te slepen wegens smaad en laster. : dWT Archief  
PARAMARIBO – “Ik schenk geen aandacht aan de aantijgingen van François Abioni, want anders zal ik mij als burgermoeder op het lage niveau van deze burger begeven. Echter, een rechtszaak tegen hem voor het criminaliseren van mij als dc is niet uitgesloten.” Zo reageert districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Marowijne Zuidoost op aantijgingen van Abioni, eigenaar van Radio Binnenland in Moengo.
“De gemeenschap en ik weten wie de man is en wat hij hier doet maar ik ga liever niet dieper in op zaken om hem negatief te beschrijven in de media”. Pansa meent dat hij ook ex-president Desi Bouterse valselijk heeft beschuldigd. Abioni heeft in het weekend de districtscommissaris in een televisieprogramma via zijn eigen zender uitgemaakt voor leugenaar naar aanleiding van een bericht in de Ware Tijd over het toewijzen van panden in het Stafdorp in Moengo.
Volgens de radio- en tv-maker heeft ze kort vóór het aftreden van de regering-Bouterse ruim een maand geleden een ontwikkelingsplan voor Marowijne gepresenteerd. Dat zou zijn gebeurd in bijzijn van onder anderen de toenmalige president en minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke ordening Grond en Bosbeheer (RGB). Daarbij zou ze een voorstel voor de verdeling van de vroegere stafwoningen van Suralco in Moengo hebben ingediend. Dat zou in het perscentrum van het kabinet van de president hebben plaatsgevonden. De panden zouden zijn toegewezen aan verschillende instanties voor zakelijke doeleinden. Pansa zegt echter aan de krant dat zij zoals bij wet geregeld na onderzoek slechts advies aan de minister van RGB heeft gegeven. Met de toewijzing heeft ze niets te maken.
Tegenover de Ware Tijd zegt Abioni dat hij geen keus heeft dan de beweringen van de dc, die eerst via de media naar buiten is gekomen met haar verklaring, te weerleggen. Abioni: “Ze heeft de president en de minister gewoon misleid. Toen ze naar buiten kwam verklaarde zij tegenover mij dat zij de juiste onderhandeling wist te voeren voor haar plan en daarom succes heeft geboekt.” Zijn aanvraag om in aanmerking te komen voor één van de gebouwen voor zijn televisiestation heeft Pansa niet meegenomen, waardoor hij buiten de boot is gevallen. De dc zou volgens hem zelf binnen een dag een notaris hebben geraadpleegd en de betalingen bij de Centrale Bank van Suriname hebben verricht om alle papieren in orde te hebben voor de uitgifte van de panden door RGB.
De Ware Tijd meldde eerder dat minister Diana Pokie bezig is met een onderzoek in deze zaak. Aan de hand van de bevindingen zal de regering-Santokhi/Brunswijk een besluit nemen over de status van de panden in het vroegere Stafdorp. Waar zaken teruggedraaid dienen te worden zal niet geschroomd worden dit te doen.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname