Dc Radjab pakt infrastructuur en Commewijne aan

Districtscommissaris (dc) Mohamedsafiek Radjab van Commewijne heeft al enkele werkzaamheden laten uitvoeren, sinds zijn aantreden de vorige week. Hij zegt in gesprek met Starnieuws dat de zandwegen op verschillende ressorten worden aangepakt. “We zijn na mijn installatie begonnen om de wegen te egaliseren. Op Richellieu is blok 1 aangepakt  en nu zijn we bezig op Tamansari,” zegt Radjab. Het gaat om de hoofd- en zijwegen die een beurt krijgen.  

Radjab deelt mee dat hij open staat voor communicatie met eenieder en zaken transparant doet. Als voorbeeld geeft hij aan dat hij voor het aanpakken van de wegen een grader heeft gekregen van een ondernemer. “Het is eentje van een oudere bouwjaar, maar met de juiste technische inzicht is het niet moeilijk om de zandwegen aan te pakken”.   

Simultaan zijn ook de vijf bruggen aangepakt vanaf Lust en Rust richting Nieuw Amsterdam. De bruggen zijn gewassen met een hogedrukspuit en zijn voorzien van een verflaag. “De omgeving van de bruggen is ontdaan van hoog wied en is het verkeersmeubilair zichtbaarder gemaakt. De palen en de borden zijn gewassen”. Voor de dc is infrastructuur een prioriteit. Hij vertelt dat het district nog verder schoongemaakt gaat worden om meer gezonde bewoners te hebben. Het werk is in eigen beheer gedaan samen met medewerkers van verschillende ministeries.

Covid-19 heeft ook alle aandacht van de dc. “Die mensen beseffen het nog niet. Men neemt het niet zo nauw”. Hierover zijn er gesprekken geweest met de gewestelijke politiecommandant, de brandweer en de kustwacht.  Gevraagd is stipt op te treden waar nodig bij winkeliers en gokhuizen. Voor Radjab is het ook een uitdaging om het drinkwaterprobleem in zijn district verder te laten onderzoeken. “Het moet nu voor goed tot het verleden gaan behoren”.   

De dc merkt op dat heel wat projecten samen en door verschillende belanghebbende uitgevoerd moeten worden. “Gelukkig kan ik rekenen op de ondersteuning van bedrijven die op basis van goodwill nog een bijdrage willen leveren”. In het districtsfonds zijn er geen middelen om projecten uit te voeren. Ook zijn er schulden (meer dan SRD 300.000) die betaald moeten worden. Er is vorig jaar SRD 425.000 gestort in het fonds. De dc geeft aan dat er wel streng gekeken gaat worden of er conform de regels is gewerkt  voordat er wordt uitbetaald. 

Raoul Lith
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com