Dc Brokopondo: Covid-19 maatregelen worden genegeerd

Districtscommissaris (dc) Ludwig Mendelzoon van Brokopondo zegt in gesprek met Starnieuws dat velen zich niet houden aan de lockdown maatregelen. Met het oog op de jaarafsluiting vreest hij dat de situatie erger zal worden. De politieposten zijn onderbezet, waardoor het moeilijker wordt om de orde te handhaven.

In het dorp Bierudu te Brownsweg werd dinsdagnacht feestgevierd, de maatregel waarbij het houden van feesten, negerend. De mensen hielden zich niet aan het samenscholingsverbod en de avondklok. De politie van Brownsweg vroeg de collega’s van het ressort Brokopondo Centrum voor assistentie. Het feest werd gehouden in de recreatiezaal. Een grote menigte was daar aanwezig.

De dc deelt mee dat toen de politie vroeg naar wie de organisatoren waren, niemand antwoord gaf. Het feest is gestopt en de mensen moesten de zaal verlaten. Op gegeven moment gooide iemand een steen naar het politievoertuig. De voorruit van de prowagen vertoonde een barst. Het onderzoek naar wie de steen gegooid heeft, kon niet worden verricht omdat er waarschuwingsschoten door een agent van Brownsweg werden gelost om erger te voorkomen.

De dc merkt op dat de politie ondanks de onderbezetting haar best doet, maar de controle blijft belangrijk omdat organisatoren van feesten zich niet houden aan de regels. Ook het publiek lapt de maatregelen aan zijn laars. De dc hoopt dat de posten worden verstrekt de komende dagen.

Intussen meldt de afdeling Public Relations van de politie dat twee overtreders overgebracht naar het politiebureau.Het gelukte de wetsdienaren om enkele van de overtreders over te brengen naar het politiebureau waar die zijn opgehouden. Omstreeks 05.00 uur in de ochtend zijn de overtreders heengezonden.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com