Dc Bhola roept op tot vaccinatie

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft zich op 13 juli laten inenten met de tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin tegen het COVID-19-virus. Hij werd in mei al ingeënt in het ‘s Lands Hospitaal en is nu volledig gevaccineerd. In Suriname hebben meer dan 200.000 personen tenminste een dosis gekregen tegen het coronavirus. Ruim 42.000 personen zijn al volledig gevaccineerd.
Onlangs is het vaccineren met het Sinopharm-vaccin ook opgestart, waardoor burgers nu een keuze kunnen maken, stelt dc Bhola. “Laten wij ons nationaal opstellen en vooral voor het nationaal belang kiezen waar de volksgezondheid centraal staat en zoveel mogelijk vaccineren. Eenieder wordt opgeroepen om zich te laten vaccineren. Het vaccineren moet doorgaan totdat de juiste vaccinatiegraad bereikt is. Dan kan er vanuit de regering, beter beleid gemaakt worden.”
Als de dekkingsgraad is bereikt kunnen wij met zijn allen dan weer een normaal leven leiden. “Dan kunnen wij hopelijk, bij een hoge vaccinatiegraad, volgend jaar al weer gezellig feesten op het Onafhankelijkheidsplein, de Palmentuin en de Waterkant. Als burgervader van Paramaribo- Noordoost kijk ik reikhalzend uit naar die dag, waar eenieder weer vrijelijk verwelkomd kan worden in het hart van Paramaribo.”
Medisch-directeur Soenita Nannan Panday-Gopising van het ‘s Lands Hospitaal zegt aan BIC Paramaribo-Noordoost dat het vaccineren in het ’s Lands Hospitaal vlot gaat. “Vanaf maart zijn wij betrokken bij de vaccinatiecampagne. We hebben zeker al ruim 7000 personen gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Slechts enkele personen hebben ter plekke lichte bijwerkingen ervaren. Een persoon is voor de zekerheid een keer ter observatie opgenomen. Maar dat is ook goed afgelopen,” zegt de medisch-directeur.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald