Crowdfundingcampagne “Herstel Brownsberg Natuurpark in Suriname”

GFC NIEUWS- Ronny Bhoelai, een kleine ondernemer in de toerismesector van Suriname en tevens reisgids, is gestart met een Crowdfundingcampagne “Herstel Brownsberg Natuurpark in Suriname”.
Gezien de Covid-19-pandemie ook in Suriname heerst en er geen werkgelegenheid meer is in het toerisme, ben ik op Brownsberg Natuurpark bezig om alles schoon te maken, te repareren en te onderhouden, zodat het gelijk toegankelijk en netjes is als het weer open wordt gesteld, licht Bhoelai zijn initiatief toe.
Brownsberg heeft volgens hem al een grote achterstand in onderhoud vanwege de slechte financiële positie van de Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu). De afgelopen 5 jaren is er geen onderhoud geweest en zijn dus de wegen, wandelpaden, zitbanken, picknick- en kampeerlocaties, kampen en gebouwen zwaar verwaarloosd.
Bhoelai: “Afgelopen weken hebben we de weg naar de bergtop open gekapt en weer rijdbaar gemaakt voor auto’s. Ook hebben we geprobeerd om de diepe kraters op de weg te dichten om wat makkelijker door te kunnen rijden. Verder hebben we de uitkijkpunten op de bergtop opgefrist en zijn we intussen gestart met onderhoud van de wandelpaden naar de diverse watervallen en uitzichtpunten.”
“Tot nu toe doen wij dit uit eigen middelen en donaties van particulieren via social media. Om verder te kunnen gaan met dit project hebben we meer materialen en gereedschappen en misschien ook wat machines nodig. Deze oproep is dan ook bedoeld om iets te schenken, zodat wij een beter en mooier Natuurpark kunnen maken van Brownsberg,” aldus Bhoelai.
Beelden en verdere informatie is te zien en te lezen via zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/ronny.bhoelai.
Het bericht Crowdfundingcampagne “Herstel Brownsberg Natuurpark in Suriname” einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron: GFC Suriname