Crisismanagementteam voor gezamenlijke aanpak COVID-besmettingen in Saramacca

In het district Saramacca is er vandaag een crisismanagementteam geïnstalleerd om het toenemende aantal besmettingen gezamenlijk aan te pakken en te minimaliseren. Er is een toename in het aantal besmettingsgevallen in de ressorten Jarikaba en Groningen, wat zeer verontrustend is. Het team bestaat uit vertegenwoordigers van de bestuursdienst, de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Justitie en Politie en het Nationaal Leger.
Het crisismanagementteam wordt geleid door districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga en de operationele leiding ligt in handen van de ressortcommandant van politiebureau Jarikaba, inspecteur Mahindrasing Sewrattan. Besloten is dat de surveillances in de ressorten opgevoerd worden, meldt het Burger Informatiecentrum (BIC) Saramacca.
Er zullen gezamenlijke controles uitgevoerd worden door de politie, het Nationaal Leger en de bestuursdienst, waarbij er volgens de regels opgetreden zal worden. Dit houdt in dat boetes opgelegd zullen worden als de COVID-19-protocollen niet in acht worden genomen. Lockdownovertreders zullen indien nodig overgebracht worden naar de Politie Academie.
Dc Bansi-Durga roept de burgers op om de COVID-19-protocollen in acht te nemen en de lockdownmaatregelen op te volgen. Bij griepverschijnselen moeten burgers thuis blijven en bij twijfel gaan testen. Burgers kunnen voor hun testen in Saramacca tijdens poli-uren terecht bij de RGD-poliklinieken in de ressorten Groningen, Jarikaba en Tijgerkreek.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald