Crises tasten doorzettingsvermogen jarige Pharmport niet aan

De vele uitdagingen in de afgelopen jaren, waaronder de devaluatie van de Surinaamse munt, de vele koersstijgingen en de koopkrachtvermindering hebben het doorzettingsvermogen van het Pharmport niet aangetast. Dit bedrijf is in Suriname de alleenvertegenwoordiger en distributeur van Moderne Insuline van topfabrikant Novo Nordisk. Het bedrijf bestaat vandaag vijftien jaar.
Voor Pharmport-manager Graciella Wongsoredjo is dit een van de vele hoogtepunten van het bedrijf. Zij heeft zich samen met haar team voorgenomen om Surinamers te blijven helpen in de voorziening van betaalbare en kwalitatieve farmaceutische producten en diensten. Met uitzondering van een dip in 2016 vanwege de crisis, heeft het bedrijf opeenvolgende jaren een gestadige groei gekend. “Het is een mijlpaal”, zegt assistant-manager van Pharmport, Garry Chin Jen Sem.
Begrip op gebied herbale middelenHet bedrijf is langzaam maar zeker uitgegroeid tot een begrip op het gebied van natuurlijke en herbale producten. Begonnen met slechts één product (de Keling pil tegen nierstenen), heeft Pharmport vandaag de dag meer dan twintig herbale producten in haar assortiment.
Bovendien heeft zij een aantal natuurlijke geneesmiddelen zoals maagpap en medische verbruiksartikelen. De belangrijkste leveranciers van de hoogwaardige herbale producten zijn Sido Muncul en Borobudur. Bekend zijn de Jahé Wangi (een gemberpastille) en de Tolak Angin pastilles en in vloeibare vorm tegen opgeblazen gevoel.
Volgens Chin Jen Sem is de afgelopen periode de vraag naar vitamine C haast verdubbeld, vermoedelijk vanwege de COVID-19-crisis. Van vitamine C is bekend dat het de weerstand helpt verhogen.
Vieren met de samenlevingKlanten van het bedrijf kunnen de hele maand november in aanmerking komen voor 15 procent korting op alle herbale producten en medische verbruiksartikelen in het assortiment. Via diverse radiostations en de Facebookpagina van het bedrijf worden give aways en pakketjes gedeeld met de samenleving.
Wie een vraag over het bedrijf of de producten goed beantwoordt, komt in aanmerking voor pakketten bestaande uit onder meer bloedglucosemeters, bloeddrukmeters, herbale pastilles, Tolak Angin roll om, afslank herbals, Myolaxin smeersels, vitamine C 1000 mg, mond- en neuskapjes en/of handsanitizers. “Als de mensen bekend zijn met onze producten, dan hebben ze eigenlijk al een groot voordeel”, aldus Chin Jen Sem.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald