Criminaliteit viert hoogtij in Saramacca; aandacht minister gevraagd

VHP-assembleelid Radjendre Debie vraagt aandacht van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol), voor de verruwende criminaliteit in het district Saramacca. Bewoners van dit district maken zich enorm veel zorgen over de criminele handelingen die als zeer zorgwekkend gekwalificeerd kunnen worden.
De laatste weken verschijnen dagelijks berichten in de media over gewapende roofovervallen op klaarlichte dag zowel op straat als in supermarkten en woonhuizen. Deze roofovervallen c.q. geweldsmisdrijven gaan gepaard met een toename en verruwing van de criminaliteit.
Het is ook gebleken dat veel vrouwen slachtoffer worden van roof middels geweldpleging en verkrachting. Ook seniorenburgers moeten dit alles doorstaan.
Naar aanleiding van deze gebeurtenissen heeft Debie een brief gestuurd naar minister Amoksi om de criminaliteit spoedig hard aan te pakken in het district. In gesprek met Suriname Herald spreekt hij de hoop uit dat er spoedig hard opgetreden zal worden tegen de criminelen in het district Saramacca.
“Heer minister, eerder heeft u aangegeven dat er maatregelen getroffen zullen worden om de criminaliteit tegen te gaan. In dit kader had u ook het project ‘Saka yu tempo’ gelanceerd. Helaas zien wij deze dagen dat de criminaliteit steeds ergere vormen aanneemt en dat nu meer vrouwen slachtoffer worden. Ondergetekende wenst van u te vernemen, als verantwoordelijke voor de veiligheid van de burger, wat uw toekomstig beleid in deze zal zijn om de veiligheid van de samenleving te garanderen,” staat in een brief aan de minister van Juspol.
Jerrel Harderwijk