Covid geen sta-in-de-weg voor kerstpottenactie

07/11/2020 05:54 – Arjen Stikvoort

Ben Olivieira doneerde vrijdag de dagopbrengst van Stichting Thuiszorg Cristal Care bij aanvang van de kerstpottenactie van het Leger des Heils. :  
PARAMARIBO – In kleine kring en onder begeleiding van het orkest van het Leger des Heils Suriname is vrijdag het officiële startsein gegeven voor de jaarlijkse kerstpottenactie op het hoofdkantoor aan de Henck Arronstraat. Inzet is geld in te zamelen voor kerstpakketten aan behoeftige personen.
Onder normale omstandigheden kunnen behoeftigen het ongeveer twee weken uithouden met zo een pakket. “Juist in deze pandemie hebben mensen het zwaar. Daarom moeten we helpen door te geven. Of je nu rijk bent of arm, we moeten elkaar bijstaan in deze zware periode”, zei majoor Vilece Thomas bij de aftrap. De actie wordt niet alleen in Paramaribo gevoerd, maar ook in Para, Nickerie, Wanica en Saramacca.
De Covid-pandemie is geen beletsel om weg te blijven uit het straatbeeld. “We zamelen al meer dan honderd jaar geld in voor kerst. De actie is elk jaar een groot succes”, zegt Thomas. Mensen mogen zich in de eerste twee weken voor een pakket registreren, wat echter niet de garantie geeft dat men er daadwerkelijk één krijgt. “We weten niet hoeveel pakketten we dit jaar zullen distribueren, misschien wel 2.500.”
De organisatie is blij met elke gift. Onder andere sponsors als Fatum en Stichting Thuiszorg Cristal Care doneerden al een bedrag voor de kerstpottenactie. Ben Olivieira, voorzitter van Stichting Thuiszorg Cristal Care, schonk vrijdag de dagopbrengst van SRD 2.000 van zijn verhuurbedrijf. “Ik verhuur tegen een laag tarief kamers en appartementen aan minderbedeelden of mensen die uit huis zijn gezet.”
Hij zet zich al jaren in voor minderbedeelden. “Ik houd mij al vijftien jaar bezig met liefdadigheid en ben sinds drie jaar nauw betrokken bij het Leger des Heils. Ik voel mij zeer betrokken.” Olivieira deelt ook jaarlijks school- en voedselpakketten uit. Sinds drie jaar schenkt hij geld aan de kerstpakkettenactie, zodat het Leger des Heils zelf het pakket kan samenstellen. “Ik ben een gelovig en genadig man. Het is fijn om te geven, want je krijgt het terug.”
Oud-minister Don Tosendjojo van het toenmalige Handel en Industrie, is sinds 2019 actief in de adviesraad van het Leger des Heils. Hij wijst de Surinaamse gemeenschap erop dat de organisatie zich niet enkel inzet voor gelovigen, maar voor iedereen. “Er wordt geen onderscheid gemaakt. In de Covid-19-tijd is het voor veel mensen heel moeilijk, maar er is altijd iemand die het net ietsje moeilijker heeft dan jij.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname