COVID-19: Zeven besmettingen en tien actieve gevallen

Er zijn zeven personen positief getest op het coronavirus; zes in Paramaribo en een in Wanica. In de afgelopen dag zijn er tachtig burgers getest. Momenteel zijn er tien actieve gevallen. Drie personen zijn in de verschillende ziekenhuizen opgenomen.
Twee personen zijn op de Intensive Care Unit opgenomen en vijf in isolatie, omdat ze positief zijn getest. 1.330 burgers zijn in quarantaine. In het voorbije etmaal is niemand genezen verklaard. 117 burgers zijn overleden als gevolg van het virus. Vanaf de uitbraak van het virus in Suriname zijn 5.333 personen positief getest en 5.217 anderen genezen verklaard.
In Suriname geldt er nog een avondklok. Burgers mogen tussen 23:00 uur en 05:00 uur niet over straat zijn, mits zij behoren tot de essentiële diensten. Toch zijn er burgers die de regels overtreden.
Verschillende politie-eenheden hebben in het weekend van 4 tot en met 7 december in totaal 166 lockdownovertreders, van wie 39 vrouwen, overgebracht naar de hal op het terrein van de Politie Academie.
De politie doet een dringend beroep op de burgers om de COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald