Covid-19: Vandaag 103 positieven; 719 active cases

08 Aug, 20:26

Net als gisteren is ook vandaag het aantal besmettingen hoog. Van de 256 testen zijn 103 positief. 54 personen zijn genezen verklaard. De teller van de active cases staat op 719. Minister Amar Ramadhin heeft aangegeven in De Nationale Assemblee dat de president geadviseerd zal worden om strengere maatregelen te treffen zodat de situatie beheersbaar blijft. 

Verwacht wordt dat zeer binnenkort president Chan Santokhi nieuwe maatregelen zal aankondigen. Hij keert zondagavond terug uit Guyana, waarna zo snel mogelijk de maatregelen bekendgemaakt zullen worden. De Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand biedt de regering genoeg mogelijkheden om stringent op te treden. Er is voor de komende zes maanden SRD 1.5 miljard goedgekeurd voor uitgaven die te maken hebben met bestrijding van Covid-19. 

Volgens de cijfers die net bijgewerkt zijn op de Covid-19 website, blijkt dat 1558 personen genezen zijn verklaard. Het aantal positief geteste personen in Suriname is 2306. Op de Intensive Care Units van de ziekenhuizen worden 7 personen behandeld. 42 van de positief geteste personen wonen in Paramaribo en 17 in Wanica. 

Saturday 08 August
Friday 07 August

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com