COVID-19-vaccinatie nu landelijk

Nadat eerder de eerste vaccins in Paramaribo zijn verstrekt, komen de districten ook aan de beurt. Zaterdag mochten burgers van Wanica en omgeving zich tegen het COVID-19-virus laten vaccineren in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Ook dit weekend komt het district Nickerie aan de beurt.
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid geeft aan, dat op dinsdag 10 april het district Brokopondo aan de beurt komt. Dit alles zal te Brownsweg plaatsvinden. Ook het district Marowijne komt aan de beurt.
De bewindsman gaf aan tijdens een werkbezoek in het Boven-Suriname/Tapanahonygebied een krutu te hebben bijgewoond met het traditioneel gezag. Dit gebeurde samen met de staf van Volksgezondheid en de Medische Zending. Er was onduidelijkheid en onwetendheid over het vaccin. Deze zaken zijn goed besproken. Het traditioneel gezag heeft besloten het vaccin te accepteren.
Het programma om de overige delen van het land aan te doen en de burgers te vaccineren wordt uitgerold. Zo wil de overheid alle burgers in de gelegenheid stellen om gratis het prikje in ontvangst te nemen.
Minister Ramadhin liet ook optekenen, dat deze week de target van 10.000 vaccinaties is gehaald. In totaal hebben meer dan 20.000 personen het AstraZeneca-prikje toegediend gekregen. Een ander goed nieuws is, dat op vrijdag 26 maart een partij van 24.000 doses AstraZeneca vanuit de COVAX-faciliteit is gearriveerd. Er is nu een ruime voorraad beschikbaar terwijl binnenkort nog twee tranches van 24.000 doses verwacht worden.
De vaccinaties gaan onverkort door, bevestigde minister Ramadhin. De minister is ook ingenomen met de bijdrage die het bedrijfsleven gegeven heeft tijdens de vaccinatiecampagne.
De minister is ook tevreden over de participatie van de burgers. Aan de totale samenleving deed de bewindsman een oproep om ook te blijven doneren aan het COVID-19-fonds zodat de aanschaf van het vaccin gegarandeerd blijft. Met het oog op de Phagwa-viering vraagt de minister de gemeenschap zich strikt te houden aan de COVID-19-regels om zo een mogelijke derde golf van besmettingen te voorkomen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald