Covid-19 Outbreak Management Team verbetert communicatie naar samenleving

Het Covid-19 Outbreak Management Team (OMT) gaat een andere communicatiestructuur toepassen naar de samenleving en de media toe. Dit zei Sunita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directrice van het ‘s Lands Hospitaal, tevens voorzitter van de Stuurgroep Covid-Communicatie, tijdens een Covid-19-persconferentie afgelopen donderdag. Ze zei, dat de structuren bestaan uit een stuurgroep en een expertpanel waarmee tweewekelijks contact wordt onderhouden om het OMT te adviseren.
“Er is ook een screeningscommissie, die producten die naar de samenleving gebracht worden, screent op inhoud, vorm en kwaliteit,” aldus Nannan Panday-Gopisingh.
Met korte filmpjes zal op creatieve manieren aangegeven worden waarom vaccineren belangrijk is. Er is intussen een aantal producties dat met de samenleving en de media gedeeld zal worden. Het gaat onder andere om filmproducties met artsen, zwangere vrouwen en kunstenaars.
De voorzitter van de stuurgroep zei ook, dat er meer materiaal gedeeld zal worden zoals flyers en filmpjes over de Delta-variant.
In dit nieuwe verband zal de stuurgroep ook met andere betrokkenen op het gebied van Covid-communicatie samenwerken.
De Covid-19-persconferentie gaat nu wekelijks gehouden worden, met wisselende sprekers. De stuurgroep zal zoveel mogelijk mensen uit het veld aan tafel proberen te krijgen.
Dit delen:Vind ik leuk:Like Laden…