Covid-19: Maandag nieuwe maatregelen; 85 positief

09 Aug, 20:44

Van de 307 testen die de afgelopen 24 zijn uitgevoerd, zijn 85 positief bevonden. 77 personen zijn genezen verklaard. De teller voor de active cases staat op 727. President Chan Santokhi die eerder op de avond is teruggekeerd uit Guyana, deelde mee dat hij morgen met nieuwe maatregelen en informatie zal komen over Covid-19. 

De nieuwe Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand is zaterdag afgekondigd en is al van kracht. Dit houdt in dat de sancties die opgenomen zijn in de wet en in het presidentieel besluit ook zullen worden toegepast door de overheid. Er was de ruimte gegeven aan de samenleving voor gedragsverandering, maar die is onvoldoende tot nu toe. De eigen controle zal worden opgevoerd. 

Met Guyana heeft de president ook gesproken over de Covid-situatie in het grensgebied. Afgesproken is dat een gezamenlijk beleid zal worden ontwikkeld. Dit geldt ook voor de Canawaima en bij het openen van het luchtruim. Ook binnen Caricom is er veel aandacht voor de pandemie. Er is ondersteuning toegezegd voor de Caribische regio. In Suriname zijn tot nu toe 2391 personen besmet geraakt met het coronavirus. Hiervan zijn 1635 genezen verklaard. 13 patiënten worden behandeld in de Intensive Care Unit van diverse ziekenhuizen. 

Sunday 09 August
Saturday 08 August

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com