Covid-19 heeft mensen anders leren werken

27/03/2021 22:22 – Amanda Palis
PARAMARIBO – “Ik denk dat de pandemie ons als Human Resource Management anders heeft leren werken”, zegt Sheryl Pinas, voorzitter van de HRM Society. HRM-managers en medewerkers van uiteenlopende bedrijven hebben meegedaan aan de virtuele discussie over stellingen en onderwerpen die gepaard gaan met de uitdagingen van Covid-19.
Pinas stelde de vraag hoe wij ermee zijn omgegaan en welke kansen en uitdagingen de pandemie ons heeft gebracht. Een van de zaken die in de afgelopen twaalf maanden naar voren is gekomen is dat HRM-afdelingen anders hebben moeten leren omgaan hoe zij hun medewerkers van dienst kunnen zijn en eventueel motiveren om toch tijdens de pandemie de gewenste resultaten te behalen.
Eén van de opvallende stellingen was hoe bedrijven zijn omgegaan met flexwerken of ook wel van huis uit werken. “Voor sommigen bedrijven is dit een grote aanpassing geweest maar het heeft ons ook geleerd dat zaken anders kunnen”, zei HRM-medewerker Soraya Sitaram. “Het heeft ons geleerd dat veel meer zaken op afstand kunnen en slechts bij noodzaak mensen bij elkaar hoeven te komen. Met het gebruik van online platforms hebben wij dus anders leren werken.”
Ze zegt positieve ervaringen te hebben overgehouden aan flexwerken en denkt erover om in elk geval voorlopig hiermee door te gaan. Haar collega Sandrina Hunsel zegt echter dat sommige bedrijven juist een slechte ervaring hebben, want niet iedereen kan van huis uit werken. “Sommige sectoren laten dat niet toe en andere hebben bijvoorbeeld om te overleven bezittingen zoals machines moeten verkopen om te overleven. Hierdoor wordt het voor hen juist zwaarder om na Covid-19 goed te herstarten.”
Ze zegt ook dat sommige bedrijven door de pandemie als gevolg van het automatiseren en digitaliseren hebben gemerkt dat ze minder mensen nodig hebben om de werkzaamheden uit te voeren. “Waar de winkelier tien mensen in dienst had, heeft hij er nu maar vijf nodig door de verkorte werktijd. Voor sommige bedrijven is het flexwerken kosten besparend geweest terwijl voor andere juist de kosten zijn opgelopen.
Pinas beaamt dat de pandemie HRM heeft geleerd op een andere manier te kijken naar werk. Ineke Bendter-Adams concludeert dat de pandemie aan HRM de mogelijkheid heeft geboden om haar werknemers te leren meer resultaatgericht te werken. “We hebben de mogelijkheid om hen te leren efficiënt doelen te halen, zij het dagelijks of per week.” Ze pleit ervoor te bekijken hoe flexwerken of een combinatie van thuis en op kantoor werken verder gestalte kan worden gegeven, want we zien juist dat het bij velen de creativiteit en productie heeft verhoogd.”
Ook de invloed van het thuiswerken op het gezinsleven is besproken. Pinas zegt uit eigen ervaring dat dit bijna een drama is. “Je ben thuis aan het werken, met de kinderen om je heen die niet altijd meewerken om het werk vlot te laten verlopen. Als ouder moet je ook tijd vrij maken om de kinderen bij schoolwerk te ondersteunen. Het is in elk geval goed geweest om te weten hoe anderen met de nieuwe normaal van de pandemie zijn omgegaan zodat wij van elkaar kunnen leren.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname