Covid-19-dodental op zestig

24/08/2020 20:54 – Van onze redactie
: Star 102.7  
PARAMARIBO – Het Covid-19-dodental van Suriname is maandag bijgesteld naar zestig. In de afgelopen 24 uur zijn er nog twee sterfgevallen genoteerd, onder wie politicus Vergillio Rebin van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging. Rebin (30), in het dagelijks leven onderdirecteur Administratieve Diensten op Binnenlandse Zaken, heeft ongeveer twee weken gelegen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).
In de afgelopen 24 uur zijn er 133 mensen getest, van wie 108 negatief waren. De resterende 25 zijn besmet met Covid-19, waardoor het aantal actieve gevallen nu op 814 staat op een totaal van 3.632. De positieve gevallen zijn in Paramaribo (13), Wanica (6), Para (2) en overige (4). In de ziekenhuizen liggen 190 personen en op Intensive Care Units 21. Zeventig burgers zijn genezen in het afgelopen etmaal, het totaal klom daardoor naar 3.632. Er zijn momenteel 638 positieven in isolatie en in quarantaine 606 mensen, die niet niet positief zijn.
Het RZW heeft maandag zijn afkeuring uitgesproken over “het verspreiden van een video en valse berichten met betrekking tot een voorval in de isolatietent van het ziekenhuis”. Ook is ze “diep verontwaardigd” dat er werd gezegd dat de persoon in kwestie – mevrouw K. – is overleden. “Het is zeer betreurenswaardig dat kwaadwilligen paniek proberen te zaaien, zonder rekening te houden met de familie, vrienden en kennissen van mevrouw K.”
Volgens de directie was mevrouw K. in de tent ondergebracht met pijnen waar ze al langer mee bekend is als onderliggende aandoening. Ze kreeg daarvoor pijnstillers. Terwijl de verpleging er alles aan deed om een plek in het beddenhuis gereed te maken, kreeg de patiënt een hevige pijnaanval. Door een medepatiënt werd dit met een mobiele telefoon vastgelegd en verspreid via social media.
“Het is spijtig dat er door deze video-opnames schade is aangericht door een verkeerde interpretatie te geven, de privacy van de medepatiënten te schaden, de verpleegkundigen in een kwaad daglicht te plaatsen en het Regionaal Ziekenhuis Wanica een slechte naam aan te smeren of te geven.” Mevrouw K. is kort na haar pijnaanval overgeplaatst naar het beddenhuis waar ze de nodige zorg krijgt. “Dat is ook het geval met de andere patiënten”, garandeert het RZW.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname