Covid-19: Afgelopen etmaal 25 positieven uit 133 testen

21 patiënten worden op de Intensive Care Unit van verschillende ziekenhuizen behandeld. In ziekenhuizen zijn 190 Covid-positieven met verschijnselen opgenomen. 638 mensen zijn in isolatie, terwijl 606 personen in quarantaine zijn. Tot nu toe zijn 3.632 personen positief in Suriname. Hiervan zijn 3632 genezen. 
Het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg melden dat vanaf vandaag de (thuis)quarantaine voor passagiers uit Nederland en Curaçao, is afgeschaft. De reden hiervoor is de lage Covid-19 transmissie die de afgelopen weken in Nederland en op Curaçao vastgesteld is, waardoor de kans op importgevallen vrijwel nihil is.  

Deze vrijstelling van quarantaine geldt echter alleen voor passagiers die 14 dagen aaneengesloten voor vertrek naar Suriname in Nederland of Curaçao hebben vertoefd. Personen die korter dan 14 dagen in Nederland of Curaçao hebben vertoefd en op doorreis zijn naar Suriname, zullen wel door het BOG volgens een aangepast protocol in (thuis)quarantaine moeten. 

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com