Covid-19: Active cases springen naar 48

15/12/2020 21:24 – Van onze redactie
PARAMARIBO – Voor het eerst sinds 8 oktober toen er 25 positieve gevallen waren gemeld, zijn er in 24 uur weer minimaal twintig besmettingen geregistreerd in Suriname. Zoals minister Amar Ramadhin eerder dinsdagavond in De Nationale Assemblee had bekendgemaakt werden er 22 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus.
Volgens wat de bewindsman meedeelde gaat het om zestien Surinamers en zes Brazilianen. Hoofdstad Paramaribo had de meeste besmettingen, namelijk zestien. Wanica volgde met vier, Commewijne met één en het laatste geval werd geregistreerd onder ‘overige’. Van de 158 personen van wie een swab werd afgenomen testten 136 negatief.
Suriname staat per dinsdagavond op 5.381 besmettingen, inclusief 48 active cases, het hoogste aantal sinds 22 oktober toen er vijftig actieve gevallen waren. Ramadhin, die maandag verscherpte maatregelen aankondigde, zei op die dag tijdens een persconferentie dat de bron van stijging terug te traceren is naar drie clusters: Brazilianen uit Frans-Guyana, Brazilianen uit de goudvelden en besmettingen die plaatsvinden tijdens evenementen.
In DNA liet hij doorschemeren dat strengere maatregelen niet zijn uitgesloten. De regering zou vanaf acht uur dinsdagavond in spoedvergadering zijn met onder meer actoren uit de gezondheidssector. Ook het Covid-19-team van De Nationale Assemblee was door vicepresident Ronnie Brunswijk uitgenodigd. “Het is alarmerend!” aldus Brunswijk. “Vandaar dat we hebben gezegd dat de regering spoed in overleg treedt met de deskundigen, waarbij het niet is uitgesloten dat de gisteren aangekondigde maatregelen worden aangepast. Het is ernstig.”
Er zijn 5.231 personen genezen, inclusief vier in de afgelopen 24 uur. In vergelijking met maandag bleven het sterftecijfer (117), patiënten op de ICU (3) en personen in ziekenhuizen (4) ongewijzigd. Momenteel zijn er 780 niet positieven in quarantaine (afname van 59) en negentien positieven in de isolatieunit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (vier minder dan maandag).
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname