Covid-19: Active cases onder dertig

25/10/2020 21:13 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is zondagavond gedropt onder de dertig. Er werden 29 active cases gemeld, het laagste aantal sinds 31 mei toen er dertien actieve gevallen waren.
Van de 39 personen van wie een swab werd afgenomen, bleken vier besmet (drie in Paramaribo en één in Para) met het coronavirus, de andere 35 testten negatief. Het land staat op 5.170 besmettingen, inclusief de 29 active cases. In de afgelopen 24 uur zijn er zestien personen genezen verklaard, waardoor dat totaal steeg naar 5.032.
Momenteel liggen er zeventien personen met Covid-19 in het ziekenhuis en acht op de intensive care unit. Verder zijn er negentien positieven in isolatie en 365 niet positieven zijn in quarantaine. Het sterftecijfer staat sinds 15 oktober stationair op 109. Zondagavond toonde president Chandrikapersad Santokhi zich “gepast enthousiast” vanwege de “scherpe daling” van actieve gevallen.
Ondanks het optimisme en zijn “het gaat de goede kant op”, benadrukte het staatshoofd “dat wij er nog lang niet zijn”. “Blijft u waakzaam. Blijft u zich aan de regels houden!” Hij waarschuwde dat bij meer dan 25 nieuwe gevallen per dag de maatregelen wederom zullen worden aangescherpt. Het richtcijfer is volgens hem nu minder dan 25. “Wij hopen dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname