Covid-19: Aantal IC-gevallen drastisch afgenomen

02/09/2020 21:21 – Van onze redactie
: Getty Images  
PARAMARIBO – Het aantal patiënten met Covid-19 op de verschillende intensivecareafdelingen is tussen dinsdagavond en woensdagavond drastisch verminderd. Lagen er bij de update van dinsdagavond nog negentien personen op de ICU, woensdagavond staan er slechts acht mensen genoteerd. Onder meer dinsdagavond in De Nationale Assemblee werd nog gezegd dat Suriname tegen zijn maximale capaciteit van 28 IC-bedden aanleunt.
Van de 335 burgers die in de afgelopen 24 uur zijn getest, bleken zestig besmet te zijn met het nieuwe coronavirus. De overige 275 testten negatief. Met de jongste cijfers staat Suriname op 805 actieve gevallen en totaal 4.149.
Met respectievelijk 21 op negentien besmettingen komen tweederde van de positieve gevallen voor in Paramaribo en Wanica. Para volgt daarna met zeven, vervolgens Commewijne met drie, Saramacca en Sipaliwini elk met twee, Nickerie en Marowijne beide met één. De resterende vier cases zijn geboekt onder ‘overige’.
Het dodental bleef ongewijzigd in het voorbije etmaal: 72. In de diverse ziekenhuizen zijn 114 personen opgenomen met het coronavirus. Aan de andere kant zijn er in 24 uur 106 burgers genezen verklaard, waardoor dat totaal omhoog schoot naar 3.272. In isolatie (positief) en quarantaine zijn er respectievelijk 723 om 82 burgers
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname