Covid-19: Aantal active cases gestegen naar 1014

79 personen zijn vandaag positief getest op Covid-19. Er zijn 284 testen uitgevoerd. 43 personen zijn genezen verklaard. Het aantal active case is gestegen naar 1014.  

President Chan Santokhi heeft op een persconferentie aangegeven dat de situatie zeer ernstig is. Veel mensen houden zich niet aan de maatregelen en gaan door met feesten en komen in grote groepen bijeen. Daarom is besloten de lockdown in het weekend te verscherpen. Vanaf vrijdag 20.00 uur tot zondagochtend 5.00 uur mogen mensen niet op straat. Alleen essentiële diensten zijn uitgezonderd. De total lockdown geldt op zaterdag 22 en 29 augustus. 

Santokhi merkte op dat er vooral in het weekend gefeest wordt. Huisfeesten met meer dan vijf personen zijn verboden. Dit geldt ook voor bruiloften, begrafenissen, kerkelijke bijeenkomsten en alle andere samenscholingen. Slechts voor het werk wordt er uitzondering gemaakt, waarbij de overige maatregelen in acht genomen moeten worden. 

De verscherping komt neer op zaterdagen mogen mensen de straat niet op, restaurants mogen alleen afhaalservice aanbieden en huisfeesten met meer dan vijf personen is verboden. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com