COVID-19: 924 personen positief getest

Van de 1975 personen die zich hebben laten swabben in de afgelopen 24 uur hebben 924 te horen gekregen dat zij besmet zijn met het COVID-19-virus. Dit komt neer op 46,8 procent, wat ook een nieuw record aan besmettingen is. Alleen in Paramaribo zijn er 337 gevallen geregistreerd, gevolgd door Wanica met 196, 45 in Wanica en 34 in Nickerie. De districten Para en Wanica noteren elk 26 coronagevallen.
In Coronie zijn zes personen positief getest, terwijl Marowijne en Sipaliwini elk een besmettingsgeval noteren. Er zijn geen besmettingsgevallen geregistreerd in Brokopondo. Van 252 andere burgers zijn er geen details bekend.
Niemand is in de afgelopen 24 uur overleden. Het sterftecijfer blijft daardoor ongewijzigd. Voor deze maand zijn er negen doden en in totaal 1198.
Er zijn in de verschillende zorginstellingen 58 patiënten opgenomen en vijf anderen op de Intensive Care Unit. Vier mensen zijn genezen verklaard en een persoon moest in isolatie worden geplaatst.
Vanaf de coronacrisis in Suriname begon toen op 13 maart 2020 de eerste besmetting werd geregistreerd zijn 58.629 burgers positief getest en 49.10 anderen hersteld.
Omicron vastgesteld in SurinameIntussen is vandaag bevestigd dat de omicronvariant officieel is vastgesteld in Suriname. Dit meldt het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). Al geruime tijd vermoedden medici dat het om deze variant ging vanwege de manier van besmetting en hoe het virus optreedt wanneer iemand besmet is.
Er worden regelmatig COVID-19-samples verzameld door genetic sequencing naar Nederland op te sturen, waar onderzoek verricht wordt naar welke varianten hier in Suriname circuleren. De resultaten van de laatste batch met samples die voor analyse zijn opgestuurd, zijn inmiddels binnen. Wat al werd gesuggereerd met de explosieve toename van het aantal besmettingen de afgelopen week, is nu met deze resultaten bevestigd. De omicronvariant is aanwezig in Suriname, benadrukt het BOG.