COVID-19: 4 besmettingen en 29 actieve gevallen

In het voorbije etmaal zijn 39 burgers getest op het COVID-19-virus. Vier personen hebben een positief testresultaat gekregen, waarvan drie in Paramaribo en een in Wanica. Het aantal actieve gevallen staat op 29. Zeventien personen zijn opgenomen in de verschillende ziekenhuizen en acht op de Intensive Care Unit.
Zestien personen zijn in de voorbije 24 uur genezen verklaard, negentien in isolatie en 365 in quarantaine. Vanaf het eerste COVID-19-geval in Suriname zijn er 5.170 burgers positief getest en 5.032 anderen hersteld. Het aantal doden als gevolg van dit virus staat op 109.
President Chan Santokhi heeft de samenleving vanavond toegesproken. “Hoewel het de goede kant opgaat zijn wij er lang nog niet,” zei de regeringsleider. Op de gemeenschap deed hij het beroep om waakzaam te blijven.
Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe COVID-19-gevallen per dag. De president hoopt dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet. “Bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen wij genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen,” benadrukte de president.
Ondanks het de goede kant opgaat in het land met betrekking tot COVID-19 is het uitgaansverbod ingesteld van 22:00 uur tot 05:00 uur. Deze maatregel is van kracht voor de periode maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald