Covid-19: 31 besmettingen bij

21/12/2020 20:21 – Van onze redactie

: Getty Images  
PARAMARIBO – Van de 120 personen die in de afgelopen 24 uur zijn getest op Covid-19 bleken 31 besmet met het coronavirus. De positieve gevallen zitten in Paramaribo (22), Commewijne (5), Saramacca (2) en Wanica (1). Het laatste geval is ondergebracht als ‘overige’.
Suriname staat maandagavond op 5.583 besmettingen, waardoor 185 active cases. Daartegenover zijn er 5.296 mensen genezen verklaard, inclusief vijf in het voorbije etmaal. Er liggen momenteel 35 personen in ziekenhuizen en vijf op de Intensive Care Unit. Verder zijn er 99 positieven in de isolatieunit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica en 839 niet positieven in quarantaine. Het dodental (118) bleef ongewijzigd.
De regering heeft maandagmiddag nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Zo geldt vanaf dinsdag een lockdown tussen zeven uur ’s avonds en vijf uur ’s middags. Ook gaan alle overheidskantoren die niet essentieel zijn dicht en worden er alleen repatriatievluchten uitgevoerd. Verder is bepaald dat nachtclubs, dancings, discotheken, bordelen, bars, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sport- en danscholen (aerobic, zumba), fitnesscentra, kapsalons en nagelsalons vanaf dinsdag niet open mogen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname