Covid-19: 13 besmettingen, 25.000ste gevaccineerde

31/03/2021 20:09 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Voor het eerst sinds 13 maart zijn er weer minimaal tien Covid-19-besmettingen op één dag in Suriname geregistreerd. In de afgelopen 24 uur werden dertien personen positief getest uit een groep van 168. Het land komt daardoor op 9.122 besmettingen totaal.
In het voorbije etmaal zijn vier burgers genezen verklaard, waardoor dat totaal 8.598 werd. Momenteel liggen dertien patiënten in ziekenhuizen. Op de intensivecareafdelingen worden drie verpleegd, terwijl er zeventien positief geteste personen in isolatie zijn.
Woensdag is de 25.000ste persoon in Suriname ingeënt tegen Covid-19. Het gaat om de 72-jarige Grace Tjon A San-Ooft. Ze kreeg van directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid een bouquet en een Libi Langa T-shirt. Hij noemde Tjon A San-Ooft een voorbeeld voor heel veel andere seniorenburgers die de noodzaak van vaccineren in zien.

Suriname startte op 23 februari in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo de Covid-19-vaccinatie. Op 20 maart werd Wilgo Tolud als tienduizendste persoon ingeënt. Minister Amar Ramadhin zei op 2 maart dat hij het tempo van het vaccineren wilde opvoeren. De CDS meldt dat de bewindsman ernaar streeft dat er per week tienduizend personen worden ingeënt.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname