COVAB start Covid-19-campagne via sociale media

In de afgelopen weken is het aantal positieve Covid-gevallen en doden zorgwekkend gestegen. Om de curve omlaag te krijgen moet het sociale gedrag van de burger veranderen. Het Elsje Finck Sanichar College COVAB start om hieraan een bijdrage te leveren, vandaag met een Covid-19 gedragsveranderingscampagne op de sociale media (Mail, Facebook, Instagram en WhatsApp). De campagne duurt tot en met maandag 31 augustus.

Bij de campagne zal beeldmateriaal (foto’s) van medewerkers in verschillende werksituaties worden geëtaleerd. Het EFS College COVAB zal de Covid-regels van het ministerie van Volksgezondheid vertalen naar praktische dag-tot-dag gedragingen die gewenst zijn. De campagne is gericht op haar eigen medewerkers, studenten en de brede Surinaamse samenleving.

Bij COVAB is geconstateerd dat het heel moeilijk is voor medewerkers en studenten om de regels die zijn voorgeschreven te vertalen naar concrete werk- en thuissituaties. Bij iedere foto zal uitleg worden gegeven over het gewenste gedrag. Het nieuwe normaal is een enorme uitdaging voor iedereen, zegt de voorlichting van de instelling.

De campagne wordt uitgevoerd door de afdeling PR & Marketing onder auspiciën van het COVAB Covid-19 Coördinatieteam. Dit team heeft de afgelopen weken al diverse maatregelen genomen om de werk- en studieplek binnen COVAB coronavrij te maken en te houden, maar er is meer nodig, geeft COVAB aan. “Onze medewerkers leven niet op een eiland. Zij zijn dagelijks in het sociale verkeer en worden op die manier blootgesteld aan het gevaar besmet te raken.” ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com