Covab start Covid-19-campagne gedragsverandering

20/08/2020 08:03 – Amanda Palis
In deze coronatijd wordt meer dan ooit benadrukt dat de handen moeten worden gewassen en of ontsmet. : EFS College Covab  
PARAMARIBO – Het Elsje Finck Sanichar College (Covab) is begonnen met een campagne die gericht is op gedragsverandering in coronatijd. Het doel is niet alleen de vier richtlijnen van Covid-19 meer bekendheid te geven, maar ook om de samenleving te leren hoe die dagelijks moeten worden toegepast. De campagne met beelden mag gezien worden als het (aanschouwelijk) benadrukken van de maatregelen.
“Eén van de richtlijnen is het houden van anderhalve meter afstand, alleen tegenover vreemden, maar bijvoorbeeld ook wanneer je tori staat te praten met de buurman of met collega’s. Vaak gaat men ervan uit dat het in die gevallen niet hoeft”, stelt Erna Aviankoi, hoofd PR en Marketing van Covab, in gesprek met de Ware Tijd.
De campagne die dinsdag is begonnen loopt op 31 augustus af en is te zien op sociale media. Aviankoi zegt dat bewust gekozen is voor moderne communicatieplatforms. “Met de bewegingsbeperking wegens Covid-19 werken veel mensen van uit huis. En omdat we uiterlijk acht uur ’s avonds thuis moeten zijn, zoekt men vaak sociale media op voor sociaal contact. We willen dat onze informatie zoveel mogelijk wordt gedeeld.”
Zo een campagne is volgens haar heel belangrijk in de strijd tegen Covid-19. “De mensen horen over de richtlijnen, maar krijgen geen tools hoe zij deze moeten toepassen. Met onze campagne willen we de samenleving leren hoe dit het beste kan en tevens eraan herinneren dat dingen nu anders moeten.” De praktische uitwerking van de richtlijnen zijn te zien in beelden die de campagne ondersteunen. Deze beelden moeten de mensen prikkelen en blijven herinneren.”
Aviankoi beseft dat zich houden aan de maatregelen niet altijd makkelijk is, maar men zal zich toch moeten aanpassen. “We zijn mensen en mensen zijn sociale wezens en de maatregelen druisen daar tegen in, maar we kunnen blijven socialiseren, alleen anders . We moeten vaker denken aan hygiëne want als je bijvoorbeeld het kantoor van een collega betreedt moet jij nu je handen ontsmetten.”
Na twee weken zal de campagne worden geëvalueerd en bij medewerkers van Covab worden getoetst. Vooralsnog is de uitvoering in het Nederlands, maar zo laagdrempelig mogelijk zodat iedereen het zou moeten begrijpen. Aviankoi zegt dat er vanuit wordt gegaan dat per huishouden minstens één persoon voldoende Nederlands kent om zaken aan huisgenoten uit te leggen.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname