“Coronie ga voor verandering en blijf niet achter”

De districtscommissaris (dc) van Coronie, Maikel Winter, stelt dat de ontwikkeling in Coronie is blijven stilstaan. Dringend vraagt hij ondersteuning van de regering om de ontwikkeling op gang te brengen. Ronnie Brunswijk, die nu waarneemt als president, was duidelijk in zijn boodschap. Als aanzet gaf hij mee: “Coronie ga voor verandering en blijf niet achter.”
Enige tijd terug is Brunswijk gestart met oriëntatiebezoeken aan de verschillende commissariaten en objecten in de districten. Het district Coronie was gisteren aan de beurt. Het doel van deze bezoeken is om de problemen persoonlijk aan te horen en verder binnen de regering aan te pakken. Aan Coronie heeft hij meegegeven te werken aan de eenheid. “De ontwikkeling van het district ligt in uw handen.”
De bewoners hebben verschillende problemen aangekaart. De globaal aangekaarte pijnpunten zijn volgens de dc terug te vinden in de infrastructuur, onderwijs, gebouwen, toerisme, agrarische sector en sport. Hierna volgde een presentatie over de ontwikkeling in Coronie.
Bryan Creton, die de presentatie verzorgde, gaf een uiteenzetting over de operatie “Tjaring waka in Cosu.” Met deze operatie is vooral de burgerparticipatie goed op gang gebracht, gaf Creton aan. In de presentatie heeft hij verder ook de belangrijkste uitdaging aangegeven. Coronie is dringend toe aan een waterkerende dam.
Brunswijk voelde zich goed geïnformeerd. Met deze informatie zullen oplossingsmodellen worden uitgewerkt, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Brunswijk nam de aanwezigen terug naar een jaar regering-Santokhi. De regering zal volgens hem langzaam, maar zeker uit het diepe dal klimmen. Daarom vroeg hij geduld van de gemeenschap en beloofde dat Coronie niet zal achterblijven.