Coronavaccin voor Suriname zo snel mogelijk aan Rusland vragen om uit ellende te komen

GFC Nieuws- Suriname zou snel uit de coronaellende kunnen worden geholpen als ons land de beschikking kan krijgen over het nieuwe coronavaccin uit Rusland dat intussen al is goedgekeurd.
Ons land zou dan op de meest korte termijn een officieel verzoek moeten doen aan dat land om een aanzienlijk aantal Russische vaccins gedoneerd te krijgen. Een andere optie is om te betalen voor de coronainentingen.
Dat is althans een voorstel van enkele burgers op sociale media.
Eind vorige maand meldde al GFC Nieuws dat Rusland al een coronavaccin beschikbaar heeft. Over twee maanden zullen personen die daar wonen op grote schaal gevaccineerd worden tegen het potentieel dodelijke virus. Intussen is ook de dochter van president Vladimir Poetin gevaccineerd. Poetin zegt dat zijn kind geen bijwerkingen heeft ervaren.
“Het vaccin werkt prima”, aldus het Russische staatshoofd.
Ook volgens  Russische media is het vaccin veilig, erg effectief en met succes getest op verschillende mensen. De laatste onderzoeksfase wordt in oktober afgerond. De vaccinexperts die met het onderzoek bezig zijn hebben verder aangegeven dat er bovendien weinig bijwerkingen gemeld zijn.
Het bericht Coronavaccin voor Suriname zo snel mogelijk aan Rusland vragen om uit ellende te komen einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron: GFC Suriname