Coronaregels niet in acht genomen tijdens Bigi Sma Dey; pers geweerd

De COVID-19-maatregelen zijn niet in acht genomen tijdens de Bigi Sma Dey van first lady Mellisa Santokhi. Dat is duidelijk te zien op foto’s die op Facebook circuleren.
De pers heeft aangeklopt bij de activiteit dat in het Live Entertainment Center, het voormalige Flamboyant Park, wordt gehouden, maar mocht het terrein niet betreden.
Aan een journalist van Suriname Herald is aangegeven dat die over een uitnodiging moest beschikken om de activiteit bij te wonen.
Ook andere media zijn geweerd. Hen werd aangegeven dat het om een besloten bijeenkomst gaat. Sinds gisteren is er ophef ontstaan over de voortgang van de activiteit van de first lady.
Organisaties, instanties en bedrijven hebben hun geplande activiteiten allemaal moeten stopzetten en of verdagen omdat de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, gisteren heeft aangekondigd dat de avondklok per vandaag is teruggebracht van 23.00 uur naar 21.00 uur. Ook het aantal wat samenscholing betreft is teruggebracht naar twintig personen.

De samenleving en artiesten en eventorganisatoren zijn het er niet mee eens dat de activiteit een “Bigi Sma-dankdienst” van de first lady normaal heeft plaatsgevonden. Vooral omdat het gaat om seniorenburgers die juist een grote risicogroep vormen voor het COVID-19-virus.
Op een foto van het evenement is duidelijk te zien dat de afstand van 1,5 meter en of 2 meter tussen de seniorenburgers niet in acht wordt genomen. Dit terwijl de Communicatiedienst Suriname (CDS) eerder met een bericht kwam dat een herinrichting heeft plaatsgevonden in de uitvoering van de Bigi Sma Dey. Onze seniorenburgers zijn tijdens de huidige zware COVID-19-pandemie veel verstoken van gezelschap en vertier.
Ook is vermeld dat de regering geluisterd heeft naar de samenleving en besloten heeft het concept te veranderen naar een drive-thru event. Dit om de reeds hoge mate van veiligheidsvoorschriften nog beter na te leven. Op de foto’s gemaakt van het evenement, is duidelijk te zien dat de seniorenburgers gewoon dicht op elkaar zitten.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald