Controle naleving Covid-19-maatregelen uitdagend voor commissariaat Noordoost

29/12/2020 19:52 – Merredith Bruce

Dc Ricardo Bhola moet het bij werkzaamheden na de normale diensttijd vooral hebben van de goodwill van loyale medewerkers. : Amanda Palis  
PARAMARIBO – Het commissariaat Noordoost heeft de handen vol aan het helpen toezien op naleving van de Covid-19-maatregelen. Districtscommissaris Ricardo Bhola noemt dit in gesprek met de Ware Tijd ook een uitdaging omdat er na de reguliere werktijd – tot drie uur ‘s middags – ook in de avonduren controle wordt uitgevoerd en wel zonder extra uitbetaling. “Het is bijzonder lastig want de mensen krijgen geen extra betaling en ze hebben geen behoefte aan nog meer vrije dagen”, vertelt hij.
De districtscommissaris stelt dat de overheid nog onvoldoende kan inkomen met middelen voor extra geld. Door zijn personeel te blijven motiveren, lukt het deels om hen toch mee te krijgen na de reguliere werktijd hun diensten te leveren. “Het is een selecte groep die loyaal is aan mij en die wil meewerken, maar bij een ander deel gaat het moeilijk, want de mensen zijn ook moe na het werk.”
Hoewel er geen extra betaling is voor de controle na werktijd, ervaart de districtscommissaris het als zijn plicht en verantwoordelijkheid om toch mee te werken. “Ik doe het graag want ik heb ook liever dat de Covid-19-cijfers omlaag gaan, want niemand is erbij gebaat als de situatie verder verslechtert.”
Bhola merkt op dat vooral het samenscholingsverbod van maximaal vijf personen wordt overtreden. Maandag hebben bestuursambtenaren in opdracht van de dc moeten optreden bij een geldtransactiekantoor in Paramaribo Noord. Het was een enorme drukte in en buiten de zaak. Volgens de burgervader is aan de leiding uitgelegd dat dit niet kan en is haar aangemaand om de zaak te reguleren. Er was slechts één beveiligingsmedewerker die niet in staat was om de orde te handhaven. “Er is nog een guard erbij gehaald en in goed overleg is men overgegaan tot ordening”, zegt Bhola naar aanleiding van wat aan hem is gerapporteerd door de leiding van de onderneming.
De districtscommissaris zegt dat zoveel mogelijk regulerend wordt opgetreden. “Ik instrueer mijn mensen steeds: probeer tactvol op te treden, goed communiceren.” Hij betreurt het dat veel personen het samenscholingsverbod overtreden. Gisteren zijn er met bijstand van de politie twee handelszaken gesloten. Over de precieze reden daartoe had Bhola toen de Ware Tijd hem sprak nog geen rapportage.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname