Contracten NVB-bushouders worden geëvalueerd

De contracten van 37 bushouders die een overeenkomst hebben gesloten met het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) worden onder een vergrootglas geplaatst. Bushouders van wie de contracten geëvalueerd zullen worden zijn niet te spreken over dit besluit. Ze geven aan dat zij door de president-commissaris bij het vervoersbedrijf, Fariyal Renfurm, zijn ingelicht tijdens een ontmoeting eerder deze week.
Er is geen reden opgegeven voor evaluatie van de contracten. Bovendien is ook niet aangegeven hoelang de evaluatie zal duren. De bushouders zijn bezorgd hierover en geven aan dat zij met grote schulden zitten. Ook hebben zij maandelijkse verplichtingen.
“Wanneer de NVB-bussen de komende week zullen starten met rijden, mogen wij niet rijden en dat is heel lastig voor ons. We zitten ook met onze gezinnen die we moeten onderhouden. We hebben een meeting gehad met de president-commissaris, maar die is niet naar wens verlopen. De mensen die gaan rijden zijn mensen zonder een contract,” beweren de bushouders.
Het vervoersbedrijf wil mensen met vervallen contracten niet verder laten rijden. Volgens de bushouders worden de contracten die verlengd moeten worden zogenaamd onderwerpen aan onderzoek in verband met rechtsgeldigheid.
Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), bevestigt tegenover Suriname Herald dat hij wel op de hoogte is van het intrekken van de contracten van deze bushouders. “De opdracht is dat de contracten geëvalueerd moeten worden, omdat bushouders die bepaalde trajecten onderhouden benadeeld zijn,” merkt de bewindsman op.
Suriname Herald heeft ook geprobeerd een reactie te krijgen van de president-commissaris van het vervoersbedrijf, echter zonder resultaat.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald