Consumentenkring vraagt aandacht voor wet beschermingsrecht

11/12/2020 18:09 – Amanda Palis

Albert Alleyne  
PARAMARIBO – Met de brief die de Consumentenkring op 30 november richtte naar De Nationale Assemblee, de president en vicepresident hoopt voorzitter Albert Alleyne aandacht te vragen voor de wet Consumentenbeschermingsrecht. “De wet moet behandeld en aangenomen worden, want haast elke dag komen er klachten binnen van gedupeerde klanten”, zegt Alleyne.
In de huidige wetgeving komen wel enige regels voor die de consumenten beschermen. “Alleen moet de consument het bewijs zelf leveren en in vele van de gevallen zijn zij niet in staat. Met de nieuwe wet is er gegarandeerd bescherming voor de consument”, beargumenteert hij. De initiatiefwet houdende vaststelling van regels ter bevordering en bescherming van de rechten van de consument is op 13 maart ingediend en is samengesteld door het toenmalige ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (nu ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie) met input van de Consumentenkring. “Er is samen gekeken hoe zij door deze wet niet alleen beschermd kunnen worden, maar ook dat zij plichten hebben als consument.”
In de nieuwe wet zijn er enkele zaken opgenomen die de consument vooral op het gebied van garantie van een product zou moeten beschermen. Volgens de Alleyne wordt de garantie voor de goederen en elektra die worden verkocht willekeurig bepaald, vaak genoeg ten nadele van de consument. Het geven van garantie voor een periode korter dan zes maanden zou volgens hem niet genoeg zijn, vooral als het om dure aankopen gaat. “Voor een gasfornuis of ijskast waarvoor je keihard neertelt, zou je minimaal één jaar garantie moeten krijgen en dat is ook opgenomen in de nieuwe wet”, zegt Alleyne.
Het geven van de korte garantieperiode wijt hij aan de ‘neppe’ producten die soms worden binnengehaald. “Sommige handelaren halen al dan niet bewust niet het originele merk binnen en als je zo een korte garantieperiode krijgt, bekruipt je het gevoel inderdaad dat men zich er bewust van is dat zij een product van lage kwaliteit binnen hebben.” De duidelijke richtlijnen zijn voor Alleyne dus heel hard nodig. Hij onderkent dat ook de consumenten de plicht hebben om zaken goed te onderzoeken. “Het is een feestmaand en iedereen zit maar wat te kopen, maar men moet er ten minste een nachtje over slapen om tot een besluit te komen”, is het advies van Alleyne.
Momenteel is de status van de wet nog ongewijzigd op de website van DNA en valt nog onder ‘aanhangig’, dat wil zeggen dat het nog in behandeling moet worden genomen. Alleyne hoopt niet alleen op een snelle afhandeling van de wet, maar dat het implementeren daarvan met de nodige instanties ook zal vlotten. “We moeten niet alleen een wet hebben en dan zijn we klaar er moet ook een consumenten autoriteit komen. Want het heeft geen zin om een wet te hebben en dan functioneert het niet.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname