Communicatie opvoeren om mensen te bewegen tot vaccineren

De communicatie naar de samenleving toe om zich te laten vaccineren, zal opgevoerd worden. Een groot deel van de samenleving heeft zich nog niet laten vaccineren. Op een of andere manier weigeren ze het COVID-vaccin. Dit baart de overheid zorgen. Volgens Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid, is vaccinatie heel belangrijk in de vierde golf waarin Suriname zich nu bevindt.
Gisteren is de samenleving tijdens een persconferentie van het ministerie van Volksgezondheid geïnformeerd over de kritische toestand waarin Suriname nu verkeert. Het aantal besmettingen neemt schrikbarend toe. De deltavariant is besmettelijker en zorgt dagelijks voor een record aantal besmettingen. Het is duidelijk dat de deltavariant voor de vierde golf heeft gezorgd in Suriname.
De vaccinatie moet opgevoerd worden. Op dit moment hebben 360.000 mensen zich laten vaccineren. Daarvan zijn iets meer dan 150.000 personen volledig gevaccineerd.
Er wordt nu hard gewerkt aan de communicatie richting grote delen van de samenleving. Vooral in het binnenland waar mensen eerder geloof hebben in oso dresi moet de communicatie opgevoerd worden. Er zal op een andere manier gecommuniceerd worden. “De communicatie zal nu anders zijn,” zegt dokter Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep COVID-communicatie.
De bedoeling is dat men vaker in het veld zal gaan. Daarbij zullen ook influencers ingezet worden om vooral hun volgers zover te krijgen zich te laten vaccineren.
Jerrel Harderwijk