Commissariaat Para heft toestemming tot wintiprei op

Het commissariaat van het district Para heeft per direct besloten om de betalingstoestemming voor het houden van wintiprei tijdelijk op te heffen. Dit besluit volgt nadat er heel veel commotie is ontstaan in de samenleving over de betalingsverplichting.
Voornamelijk Afro-Surinamers waren de mening toegedaan, dat de betaling een beknotting is op de beleving van de winti-religie.
Personen die een culturele activiteit in een van de dertig kampu van Para wilden houden, moesten SRD 459 aan administratie-, vuilophaal-, leges en zegelkosten betalen. De betalingsverplichting en de toestemming zorgde voor deining onder de Afro-Surinamers.
Het hoofd van het Burger Informatie Centrum Para, Marvin Moesan, zegt dat er wederom met de houders van de culturele oorden zal worden gesproken en met de culturele organisaties om de maatregel beter uit te leggen. Tot dan geldt de opheffing.
Moesan zegt verder dat de mensen die gebruikmaken van de culturele oorden zich wel aan de regels moeten houden ,die voortvloeien uit de Wet burgerlijke uitzonderingstoestand.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald