Commissariaat Nickerie heeft telefoonrekening van SRD 175.000

Het districtscommissariaat van Nickerie heeft een telefoonrekening van SRD 175.000. Het gaat om achterstallige betalingen vanaf 2014 tot en met 2020. Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan ontdekte deze rekening woensdag tijdens een financieel onderzoek.

“Ik ben er hevig van geschrokken”, is haar eerste reactie. Ze is blij dat de aansluitingen niet zijn afgesloten. Inmiddels heeft ze ook contact gemaakt met het hoofdkantoor van Telesur, om dit probleem op te lossen. “We hebben geen geld in de kas. Ik heb net genoeg om de benzine van zwaar materieel te betalen”, zegt de dc.

De achterstallige telefoonrekening is niet de enige rekening die betaald moet worden. De aannemer die het nieuwe gebouw heeft neergezet moet ook worden uitbetaald, zegt Gobardhan. “Het gaat om bedragen in de miljoenen. Donderdag nog is hij langs geweest om dat geld te eisen, omdat hijzelf ook wordt bedreigd door de mensen aan wie hij geld verschuldigd is”.

Ook moet het gebouw door het ministerie van Openbare Werken worden overgedragen aan Regionale Ontwikkeling en Sport. “Het is niet mooi. We zitten echt in de problemen en we moeten kijken hoe we allemaal hieruit komen”, stelt Gobardhan. Net zoals alle andere commissariaten heeft ook zij een overtollig personeelsbestand aangetroffen. Ze heeft een personeelsbestand van 600 ambtenaren, onder wie 25 schoonmakers zijn.

Seshma Bissesar ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com