COMMENTAAR: Verantwoordelijkheid nemen

21/12/2020 12:00

 
ER IS MAAR één woord dat wij kunnen bedenken voor de manier waarop de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is omgegaan met international Brian Elshot: onvoorstelbaar. Hij raakte langer dan een jaar geleden ernstig geblesseerd aan een knie en is nooit meer de ‘oude’ geworden. Hij kon zelfs niet meer voetballen. Hij deed wel weer mee met heel lichte trainingen, maar van het echte werk was geen sprake.
Er is van alles geprobeerd: van officiële medische behandeling tot geneeskrachtige kruiden. Enkele maanden geleden vertelde hij nog aan de Ware Tijd dat hij zich in de steek gelaten voelde door de Surinaamse Voetbalbond, die niet langer bereid was voor de behandeling te betalen. Zijn familie was ook niet in staat het geld voor de behandeling (langer) op te brengen.
Elshot spreekt wel met veel waardering voor de bondscoach die hem vooral moreel is blijven ondersteunen en zich bijzonder heeft ingespannen om de behandeling in Nederland mogelijk te maken. De voetballer is intussen afgereisd voor een operatie. Dat is mogelijk geworden door bemoeienis van de toenmalige bondsarts en nu minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Hij heeft het mogelijk gemaakt dat de Stichting Staatsziekenfonds de kosten betaalt.
De manier waarop de SVB is omgegaan met een speler van de nationale selectie die heeft bijgedragen aan plaatsing voog de Concacaf Gold Cup verdient geen schoonheidsprijs. We mogen ervan uitgaan dat spelers verzekerd zijn, maar kennelijk is de dekking onvoldoende en stopt op enig moment, wat met Elshot is gebeurd. Geen enkele sportorganisatie mag ‘grappen’ maken met de gezondheid van een speler en dus had ook de SVB ervoor moeten zorgen dat een zodanige verzekering werd afgesloten dat elke geblesseerd speler – in dit geval Elshot – de best mogelijke behandeling kon krijgen, desnoods in het buitenland, zoals nu gebeurt.
Het geval van de jonge voetballer die in clubverband voor Leo Victor speelt, moet een vingerwijziging zijn dat ook clubs hun spelers goed verzekeren. Het is algemeen bekend dat de zorgverzekering in dit land veel ellende veroorzaakt en bij lange na niet alles dekt. Hoe dan ook, Elshot is in Nederland met uiteenlopende medische en fysio-disciplines en de modernste mogelijkheden en technieken in goede handen. Het is te hopen dat algeheel herstel na professionele revalidatie, mogelijk is, al lijkt het een zaak van lange adem te worden. Het eindtoernooi van de Concacaf Golden Cup zal hij in elk geval niet halen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname