COMMENTAAR: Prioriteiten stellen

03/09/2020 12:00
 
DE NATIONALE ASSEMBLEE heeft eindelijk weer eens vergaderd over de zich maar voortslepende coronacrisis. Het lijkt er op dat ook deze regering niet weet hoe dit virus te lijf te gaan. En dat men af en toe maatregelen invoert in de hoop dat deze wel helpen om het virus in te dammen. Maar ondertussen blijven de beloofde ondersteuningsmaatregelen voor zij die het hardst zijn getroffen uit, terwijl een deel van de SRD 1,5 miljard die laatst is vrijgemaakt voor die groep is bestemd.
De nood is bij velen torenhoog. Het normale leven in Suriname ligt al bijna een half jaar plat: horecagelegenheden zijn sinds half april grotendeels gesloten, bus- en boothouders rijden/varen sindsdien niet meer uit, taxichauffeurs mogen slechts onder stringente voorwaarden rijden, veel winkels en handelszaken zijn gesloten en de meeste hosselaars moeten nu werkloos thuis zitten. Inmiddels hebben duizenden mensen geen baan meer. Los van de sociale problemen, trekt dit een zware financiële wissel op betrokkenen. Dus smacht een ieder naar de vorige maand door de regering-Santokhi beloofde verlichting.
Maar het lijkt erop alsof men hier om onduidelijke redenen mee draalt. Aan de ene kant valt dat te begrijpen omdat bij de eerste ronde ondersteuning onder de regering-Bouterse vermoedelijk een aanzienlijk deel van de beschikbare SRD 400 miljoen in de verkeerde zakken is terechtgekomen. Zeker weten we dat niet, want het onderzoek dat daarnaar in juli werd gestart, loopt volgens Santokhi nog steeds. Waarom dat zo lang duurt, vertelt hij er niet bij. Maar het mag geen belemmering zijn om mensen nu te helpen, want de rek is er bij velen uit.
De regering-Santokhi heeft inmiddels genoeg geklaagd over het desastreuze beleid van de vorige regering, dat Suriname naar de afgrond heeft gebracht. Het is nu tijd om niet teveel om te kijken maar met zijn allen de schouders er onder te zetten om Suriname de mooie toekomst te geven die de president heeft beloofd. Dat betekent dat de regering nu eindelijk eens laat zien dat zij het goed met de Surinamers voor heeft en prioriteiten gaat stellen om de ergste noden van het volk te lenigen. Dus genoeg getreuzeld, het is tijd voor concrete actie zodat het inmiddels deels hongerende volk eindelijk de noodzakelijke ondersteuning krijgt.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname