COMMENTAAR: Bodemloze put

20/08/2020 12:00
 
SLM IS OP sterven na dood. Die conclusie kan worden getrokken nadat directeur Radjesh Radjkoemar toegaf dat het bedrijf op zeer korte termijn een financiële injectie nodig heeft van 88 miljoen US dollar, zoals de Ware Tijd onthulde. Daarnaast heeft het een schuld bij het Pensioenfonds van veertien miljoen US dollar, waardoor de uitbetaling van geld waarop gepensioneerden recht hebben onzeker is.
Echter, Radjkoemar is ervan overtuigd dat het goed zal komen, maar dat lijkt niet realistisch. De enige aandeelhouder, de Staat, heeft geen geld en het zou niet verstandig zijn om te lenen. Want zolang bij de SLM niet echt schoon schip wordt gemaakt, zal ook dat geld in een bodemloze put verdwijnen.
Onze ‘nationale trots’ verkeert al tijden in zwaar weer. En dat komt niet alleen door de Covid-19-crisis, die de wereld in zijn greep houdt. Opeenvolgende regeringen hebben nagelaten orde op zaken te stellen bij de onderneming, waarvan de Staat alle aandelen bezit. Maar vooral tien jaar wanbeleid onder de regering-Bouterse heeft de maatschappij aan de rand van de financiële afgrond gebracht. Met als dieptepunt het huren van een Boeing 777, ondanks dat deskundigen dat ten sterkste hebben afgeraden. Dat de certificering van dit toestel door luchtvaartwaakhond Casas moeizaam is verlopen, is een teken aan de wand.
Hoewel Radjkoemar dit zelf ontkent, heeft hij de huurovereenkomst met Boeing getekend onder druk vanuit het kabinet van de president. In de overeenkomst met Boeing is tot overmaat van ramp opgenomen dat de staat de garantie heeft gegeven voor het betalen van de huurpenningen van deze Boeing 777, indien de SLM daartoe niet in staat is. Dat betekent weer een extra kostenpost van enkele miljoenen US dollars voor de regering.
Er is geen enkel perspectief dat de SLM onder de huidige omstandigheden ooit winstgevend kan worden. Voormalig president-commissaris Jimmy Rosheuvel en directeur Gerard Lau hadden twee jaar geleden wel een gedegen businessplan gepresenteerd om uit de rode cijfers te komen. Dit werd door president Bouterse eerst goedgekeurd maar later naar de prullenbak verwezen. Beide heren werden uiteindelijk vorig jaar door het toenmalige staatshoofd bedankt en het wanbeleid werd weer opgepakt.
Hoe het nu verder moet, weet eigenlijk niemand. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de huidige regering het geld kan ophoesten om de SLM overeind te houden. Dat geld kan aan belangrijkere zaken worden besteed. Zeker als de situatie bij de luchtvaartmaatschappij onveranderd blijft.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname