COLUMN: Haastige spoed, zelden goed

07/04/2021 14:00 – Serieus!?

Ivan Cairo  
Het wil maar niet vlotten met het ‘W’o set’ en’-beleid van Sheriff. Het salaris van Jan Modaal kan de prijzen al lang niet meer bijbenen en buitenlandse kippenboutjes – lange tijd het goedkoopste eiwitproduct – dreigen ook van het menu te verdwijnen. Het zal me niet verwonderen als de periode terugkomt dat op vrijwel elk erf er een kippenhok of -ren staat met daarin een aantal piri neki of kaya kaya oso fowru.
Loonsverhoging schijnt een vies woord te zijn geworden, gelet op wat uit de mond van menig particuliere werkgever komt als bonden of werknemers een salariscorrectie durven voor te stellen. In ieder geval krijgen lantiman vandaag van Hoogie te horen wat hij aan loonsverbetering bij Sheriff heeft kunnen losweken. Ondanks de problemen die hij heeft met voormalig bloedbroeder Mike blijft hij aan de weg timmeren. Dat moet je de man wel meegeven. Intussen loopt de negen maanden urgentiefase van de regering deze maand af. Van enig licht aan het einde van de tunnel is er hoegenaamd geen sprake. Integendeel.
Volgens mij zal ik een dezer dagen beginnen met het graven van een tunnel en aan de regering aanbieden. Misschien dat ik aan het einde daarvan wat van het door Chan beloofde licht zal zien. Bij die van hem lukt dat nog niet. Volgens het boekje van Chan en Bravo moeten we nu naar de herstelfase gaan. Maar van enig herstel in de portemonnee is nog niks te merken. Ik ben doorgaans geen pessimist, maar ik begin steeds meer te geloven dat de huidige machthebbers de gemeenschap bij en na hun aantreden een te rooskleurig beeld hebben geschetst van het pad naar beter.
Ik had geen wonderen of grootse prestaties van de regering verwacht in amper negen maanden. Daar ben ik te veel realist voor gelet op wat aan verschroeide aarde in de staatshuishouding van Desi is overgenomen. Suriname is volgens mij te vergelijken met de bekende augiasstal van Hercules. Echter hebben de leiders nog niet het vernuft van Hercules ook korte metten te maken met de grootse problemen en uitdagingen. Ze zijn, gelet op uitspraken die ze doen, zij het tijdens interviews, presentaties of in het parlement, blijven steken in election mode.
Heren en dames, nu is het tijd de mouwen op te stropen en de hand aan de ploeg te slaan. Na negen maanden weet de kiezer echt wel wat voor puinhoop is overgenomen. De regering doet er goed aan met eerlijke(r) op realistische indicatoren gebaseerde prognoses te komen hoe het land uit de huidige crisis te halen. Hoewel het ongeduld van de samenleving begrijpelijk is, dient de regering te beseffen dat haastige spoed zelden goed is.
ivancairo@yahoo.com
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname