COLUMN: Eindspurt

03/11/2020 14:00 – Rozengeur

Gerold Rozenblad  
Ik zag het nog net in mijn ooghoek, terwijl ik bezig was een bocht te beschrijven ergens aan het Kerkplein. Had het eerder moeten zien, maar was terwijl ik reed in gedachten verzonken over waar en op welk moment ik de kortste rijen kon verwachten voor het betalen van mijn nutsvoorzieningen. En of ik niet beter ook wat cash moest pinnen voor het geval ergens de POS-machine het niet deed. En dan de vraag bij welke pinmachine er geen rij zou zijn om mijn voornemens vlekkeloos te doen verlopen. In dat soort web-achtige gedachten was ik verzonken toen mijn ooghoek het zag: een kerstboom!
Gelukkig was ik reeds op het rechte weggedeelte en kon ik mijn paniek beter beheersen. Door alle ellende van het jaar was ik bijna en misschien graag vergeten dat dit nog over mij heen moet komen. Het feest met de langste aanloop en met de meest uitgekauwde begeleidende liedjes. Met nog de meest realiteitsvreemde inhoud. Over rendieren en sneeuw en die soort. Echt het kan me gestolen worden. Het is rond deze tijd dat ik altijd één of twee geluidsdragers in de auto heb, want ik laat het mij niet gebeuren dat één of andere radio dj terwijl ik in de file zit, mij vergast op Dolly Parton. Dan gaan je gedachten het criminele pad op.
Het is ook de tijd dat managers zich stilaan beginnen voor te bereiden op de evaluatie. Een goede eindspurt wordt ingezet om straks toch mooie woorden te kunnen gebruiken, wat er eerder ook moge zijn gebeurd. Wat dat betreft heeft Chan een voorschot genomen met zijn honderd dagen evaluatie en wie het eigen vlees keurt, zal niet anders dan een goed predicaat geven. Niet dat ik hem per se een onvoldoende zou geven, maar het gemak waarmee hij zich de veer in het achterwerk stak was mij een beetje te gemakkelijk. Maar misschien is het ook gemakkelijk gesproken voor een buitenstaander. Hoewel er veel over is gepraat kunnen u en ik slechts bevroeden hoe groot de puinhoop is die is achtergelaten. Wat dat betreft is slechts het jaarverslag 2015 van de Centrale Bank dat nu pas mocht uitkomen, een mooie indicatie dat hoe langer je in de beerput staart, hoe verder je broek afzakt.
Maar Chan heeft goddank zijn broek kunnen ophouden en heeft naar eigen zeggen alle crises onder controle. Met andere woorden de man zit nu goed in het zadel en kunnen we in feite van dit punt uit slechts vooruit. Compleet zoals eerder was beloofd. Daarom kijk ik met ongeduld naar de begrotingsbandeling die de komende periode moet worden afgetrapt. En als het even kan ook nog dit jaar afgerond. Want dan zullen we in detail en per ministerie te horen krijgen wat de weg vooruit is. Kijk, die uitzendingen zullen mij meer bekoren dan die kerstkwartiertjes. Het moge duidelijk zijn dat ik geen kerstmens ben, maar Chan doet mij dit jaar wel zeer uitkijken naar die periode. En nu maar hopen dat het debat de komende dagen niet hetzelfde gevoel oproept als de muziek!
roziegeur@gmail.com
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname