Colombia houdt grens met Venezuela langer gesloten

Colombia heeft de sluiting van zijn grens met Venezuela verlengd tot 1 september. Dat meldden lokale media op basis van een decreet van de minister van Buitenlandse Zaken. Verwacht werd dat Colombia de 2.200 kilometer lange grens met Venezuela op 1 juni, na een jaar en drie maanden, zou heropenen.
Zowat twee weken geleden besliste het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken al om de grenzen met vier van de vijf buurlanden – Panama, Peru, Ecuador en Brazilië – ondanks de coronapandemie om economische redenen weer te openen. Alleen de grens met Venezuela bleef dicht.
Colombia sloot de grenzen met Venezuela in maart vorig jaar toen daar de eerste coronabesmettingen werden vastgesteld. Toch steken duizenden Venezolanen nog dagelijks de grens over om in Colombia medicijnen of voedsel te kopen.
Door de zware politieke en economische crisis in Venezuela hebben al meer dan 5 miljoen inwoners het land verlaten. Het aantal vluchtelingen is nu groter dan het aantal dat Syrië is ontvlucht door de burgeroorlog sinds 2011, zei de internationale hulporganisatie World Vision dinsdag. Alleen al in Colombia wonen momenteel 1,8 miljoen Venezolanen.
Belga

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald