Coalitiepartners willen het fijne weten van uitspraken Santokhi

De coalitiepartijen ABOP, NPS en PL, die deel uitmaken van de samenwerking met de VHP, zijn vanochtend bijeengekomen. Reden hiervoor zijn de uitspraken gedaan in Nederland door president Chan Santokhi tevens VHP-voorzitter over eventuele vervroegde verkiezingen.
NPS-voorzitter Gregory Rusland om een reactie gevraagd zegt aan Suriname Herald dat er een aantal issues zijn die in coalitieverband besproken moeten worden. Maar zij wachten de komst van het staatshoofd af. “We wachten af. Wij willen het fijne weten van bepaalde uitspraken die zijn gedaan in Nederland.”
Gregory Rusland. Foto: Facebook
Rusland illustreert dit met een voorbeeld en stelt dat ruzie tussen een man en vrouw eerst binnenshuis wordt besproken. “Rennen naar de media doe je niet.”
De NPS-voorman zegt dat Santokhi de agenda die hij in Nederland zou uitvoeren niet gedetailleerd heeft besproken met de coalitiepartners, hoewel Rusland stelt dat elke partij autonoom is.
Verder zegt hij dat elke partij te allen tijde voorbereid moet zijn en rekening moet houden met vervroegde verkiezingen. Voor hem is het niet duidelijk wat zich heeft voorgevallen dat de president dergelijke uitspraken heeft gedaan.
President Santokhi zei maandag tijdens een ontmoeting met de diasporagemeenschap in Den Haag, dat Suriname mogelijk eerder naar de stembus gaat. “We maken die partij klaar voor die volgende verkiezing: 2025 of eerder”, zei president Santokhi.
Naomi Hoever