CNN daagt Trump voor rechter om perskaart Witte Huis-verslaggever

CNN stapt naar de rechter om de Witte Huis-accreditatie van Jim Acosta terug te eisen. De CNN-verslaggever moest die vorige week donderdag inleveren nadat hij het op een persconferentie aan de stok had gekregen met president Trump.

De aanvaring tussen Trump en Acosta REUTERS

Volgens CNN is de vaste perskaart waarmee Acosta toegang had tot het Witte Huis, ten onrechte ingetrokken. De tv-zender meent dat door de maatregel de persvrijheid van Acosta in het geding is.
Daarnaast vreest de zender dat er zonder juridische stappen tegen het Witte Huis een ongunstig klimaat ontstaat voor alle journalisten die berichten over gekozen politici.
Aanleiding voor het conflict waren vragen van de CNN-verslaggever aan president Trump over de migrantenkaravaan die onderweg is naar de VS. De president weigerde die vragen te beantwoorden en eiste dat de journalist zijn mond hield.
Een Witte Huis-stagiaire probeerde vervolgens Acosta de microfoon af te pakken. Toen de journalist dat wilde voorkomen, raakte hij de stagiaire aan. Dat was volgens Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders “absoluut onacceptabel”.
Bovendien zou Acosta zich volgens het Witte Huis respectloos hebben gedragen door collega-journalisten geen kans te geven om ook vragen te stellen. Jim Acosta heeft de beschuldigingen van het Witte Huis steeds tegengesproken.
Nos.nl

Share this:

Gerelateerd

………… (PBN)

Lees verder

Bron: Public News