CLO-voorzitter Hooghart stelt regering ultimatum

De regering nodigt ons over twee weken weer uit om te gaan praten, maar wij geven ze tot 15 april de ruimte. Daarna zijn wij in beraad en kunnen elk moment in actie gaan, zegt Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).
Hooghart geeft aan dat in de afgelopen negen maanden de regering meer dan honderd miljoen Surinaamse dollar van de ambtenaren heeft genomen en dat wordt anders uitgegeven. “Het is niet goed om de werkende mensen, de landsdienaren zo te laten pinaren, terwijl men andere dingen doet. Dat geld is er, maar de regering kiest bewust ervoor om het uit te geven aan andere zaken en de ambtenaren geen verhoging te geven,” zegt Hooghart in gesprek met Suriname Herald.
Verder zegt hij dat de regering de twk niet wil betalen en dat is 25 procent van het gelijkheidsbeginsel. Alles bij elkaar opgeteld is het meer dan 100 miljoen SRD, dat de overheid schuldig is aan de ambtenaren, merkt de CLO-voorzitter op.
De CLO heeft gisteren een algemene ledenvergadering (ALV) belegd. De reden van de ALV was om de leden te informeren over de onlangs gevoerde gesprekken met de regering. Tijdens het gesprek met de regering is er wederom aangegeven, dat er geen geld is.
“Ik heb de mensen opgeroepen om dit aan ze mee te delen. Er is besloten, om de regering een ultimatum te stellen tot 15 april. Als er na 15 april niets gebeurt, dan gaan we in beraad. Wij willen de verhoging. De regering geeft aan dat ze geen geld heeft, maar ze hebben dat wel,” laat Hooghart weten.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald